dijous, 11 d’octubre del 2018

tasca 3 CS Organyà



Hola,

El riu Llobregat és un riu que neix a les Fonts del Llobregat al poble de Castellar de n'Hug i desemboca al Mediterrani, al Prat de Llobregat.

Gràcies als vostres vídeos hem pogut aprendre què és un riu, com es forma, quines són les seves parts... hem pogut veure que l’aigua és molt fàcil de que es contamini i gràcies als indicadors de qualitat, podem saber si aquesta aigua està molt contaminada o no.

Al curs alt del riu, baixa molt poca aigua, però va molt ràpid ja que ha de baixar unes pendents molt fortes. En aquest curs arrossega molts sediments que els transporta fins al curs baix, moltes vegades formant deltes. Aquesta acció és anomenada erosió.
Al curs mitjà del riu, baixa més cabal i va més a poc a poc.
El curs baix és el recorregut del riu que està més a la vora de la seva desembocadura. El cabal circula molt lentament i amb poca força. L’aigua diposita els sediments que ha arrancat del curs alt i transportat durant el curs mitjà.

Hem estat debatent si la vegetació que viu al costat d'un riu és la mateixa que trobem muntanya amunt, però no ens posem d’acord, així que tenim ganes de descobrir-ho. Esperem que ens ajudeu.

Tenim moltes ganes d’estudiar i veure els macroinvertebrats amb els nostres propis ulls. Creiem que al nostre riu també n’hi ha, però no ho podem afirmar ja que no sabem com mirar-los. Esperem aprendre a veure’ls per poder observar els del nostre riu.

Ens veiem dilluns,
Nens i nenes de cícle superior d’Organyà.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada